Lei nectarine

Een Nectarine fruitboom is ook te leveren als leiboom. De Prunus persica 'Madame Blanchet' is een smakelijke en sappige nectarine. Bestuiving: zelf bestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes. Bloei: april / mei. Snoeien: na de oogst. Snoei niet te veel, haal alleen verticale en dorre takken weg. Bemesting: elk voorjaar vóór de bloei een organisch-minerale meststof geven en in de herfst een laag compost aanbrengen. Bewaren: Perziken zijn erg kwetsbaar. U kunt ze beter niet in de koelkast bewaren, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Een perzik is niet langer dan drie dagen houdbaar, uiteraard afhankelijk van de rijpheid bij de pluk. De nectarine is wat steviger en ook langer te bewaren. Bewaar ze het liefst op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid bij de pluk, zijn ze dan ongeveer een week houdbaar. Schoonmaken: Perziken en nectarines kunnen gegeten worden als een appel: met huid en haar dus. Wel even oppassen want er zit een vrij grote pit in. Niet op

€ 206,25

Lees meer...

Tuinplant Bomen Fruitbomen
Lei nectarine
 

Lijsterbes boomvorm

De Sorbus Aucuparia ofwel Lijsterbes heeft geveerde, langwerpige bladeren met een grof gezaagde bladrand. In het voorjaar bloeit deze Lijsterbes met mooie witte bloemschermen waar bijen en hommels gek op zijn. Na de bloei vormen zich geleidelijk de oranje- rode vruchten. In de eerste jaren is de kroon van deze Lijsterbes nog tamelijk smal welke later breder zal uitgroeien. Door de overvloedige vruchtdracht van de Sorbus Aucuparia gaan de takken meer overhangen waardoor de kroonvorm uiteindelijk bijna rond zal worden. De Lijsterbes trekt veel vogels aan die gek zijn op de bessen. Van de rijpe bessen kunt u tevens jam, siroop en confiture maken. Voor een gezonde groei en bloei verlangt de Sorbus Aucuparia een zonnige standplaats. Qua grondsoort stelt de Lijsterbes niet veel eisen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het aanplanten.

€ 60,25

Lees meer...

Tuinplant Bomen Alle bomen
Lijsterbes boomvorm
 

Doperwt

Doperwten - Vanaf begin maart tot half mei in de vollegrond in regels en 2-3 cm diep. Marktveroveraar is sterk rankend en kan het beste bij gaas worden opgekweekt; de hoogte zal ca. 150 cm bedragen. Buitengewoon produktief en smakelijk ras.

€ 6,25

Lees meer...

Tuinplant Moestuin Groentezaden
Doperwt
 

Zelkova

De Zelkova serrata heeft eivormige tot langwerpige bladeren, deze zijn zachtgroen en verkleuren in de herfst bronskleurig rood en oranjegeel. De Zelkova wordt gewaardeerd vanwege zijn prachtige groeiwijze en het donkergroene blad. De Zelkova heeft een losse brede en halfopen kroon. De stam is meestal laag vertakt met meerdere stevige hoofdtakken. Eerst is de grijze stam nog glad met roze tot bruinoranje lenticellen, later schilfert hij in platte platen af waardoor de oranjebruine onderschors zichtbaar wordt. Word toegepast in grotere tuinen of in parken solitair. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Aanplantgrond.

€ 212,50

Lees meer...

Tuinplant Bomen Alle bomen
Zelkova
 

Appelboom

De Malus domestica 'Pinova' is een appelboom met witte bloemen in het voorjaar. Malus domestica 'Pinova' is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruis bestuiving en meer vruchten is nodig een Cox's, Elstar of Braeburn. De vrucht van deze appelboom is diep rood en heeft een aromatidsche smaak. de Pinova word vooral gebruikt om zo vers te eten maar kan ook goed worden gebruikt voor appelstrudel. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten.

€ 22,95

Lees meer...

Tuinplant Bomen Fruitbomen
Appelboom
 

Witte berk op stam

Deze witte berk op stam (Betula utilis 'Doorenbos') is een relatief kleine op jonge leeftijd al sterk vertakkende berk. Opvallend aan deze witte berk op stam (Betula utilis 'Doorenbos') is dat de witte bast afschilverd. Deze witte berk op stam heeft een geelgroene bloeiwijze in de vorm van katjes. In de herfst verkleurd het blad van de witte berk geel. De witte berk op stam is zeewindbestendig en geschikt voor kleinere tuinen. Als de witte berk op stam te groot word kunt u snoeien in oktober-november. Bij het aanplanten aanplantgrond toevoegen en een boompaal plaatsen.

€ 163,25

Lees meer...

Tuinplant Bomen Alle bomen
Witte berk op stam
 

Stoksnijboon

Stoksnijbonen - In de vollegrond vanaf half mei tot half juni. De eenvoudigste teeltwijze is wel, door (tonkin) stokken te plaatsen in rijen. Per stok legt men 3-4 bonen (ca. 3 cm diep). Bijzonder produktief en gezond ras.

€ 10,80

Lees meer...

Tuinplant Moestuin Groentezaden
Stoksnijboon
 

Grote kattenstaart

De lythrum salicaria of Grote kattenstaart is een prachtige winterharde vaste plant die in de maanden juni tot augustus prachtig rozerode bloemen vormt. De maximale hoogte van de plant is ongeveer 100 cm. Plaats de planten in de zon of halfschaduw zodat ze mooi zullen groeien en bloeien. In de winter sterft de plant af. Knip de plant in het voorjaar helemaal terug, dan loopt deze weer opnieuw uit. Voeg bij het aanplanten Tuinplantengrond toe.

€ 2,05

Lees meer...

Tuinplant Vaste planten Alle vaste planten
Grote kattenstaart